Una dintre rezoluțiile mele pe 2015 este să încerc să mănânc sănătos. Și cum marea majoritate a timpului o petrec la birou, o să încep cu schimbările chiar de aici.
Nu sunt extremist la modul să renunț definitiv la anumite alimente precum carnea, prefer să încerc să păstrez un echilibru. Vorbesc despre acel echilibru pe care-l regăsim peste tot în univers și pe care noi oamenii nu prea ne pricepem să-l păstrăm.
Așadar pentru 2015, echilibru în alimentație. O să încerc să nu mă opresc la alimentație, însă acum nu ieșim din liniile trasate de titlul articolului.
Pentru început, 2 zile pe săptămână îmi doresc să elimin în totalitate proteinele de origine animală iar în paralel, mai puține dulciuri.
Am o bună prietenă care-mi este totodată și medic stomatolog și care de câțiva ani este vegetariană iar în ultima perioadă lacto-vegetariană. S-a documentat destul de mult pe subiect, își prepară acasă tot felul de smoothie-uri și este cu temele făcute atunci când vorbește despre funcțiile organismului în general. În căutările ei pe net, a găsit un restaurant care livrează mâncare raw vegan. Și-a comandat, a gustat, mi-a recomandat.
Așa că, ieri într-o pauză la birou, am zis să încerc. Îngrijorările mele erau că mâncarea e puțină, scumpă și poate nu este foarte gustoasă. Intru pe site, mă chinui vreo jumătate de oră să-mi dau seama care e meniul, cum se comandă, cum să le explic oamenilor că vreau ca mâncarea să-mi vină la o anumită oră și plasez comanda. Comenzile se fac cu o zi înainte.
Azi. Cu o întârziere de aproximativ 40 de minute îmi ajunge mâncarea mea raw vegan. Șoferul e politicos și își cere scuze că a avut ceva probleme prin trafic. Mă uit în pungă, preparatele frumos ambalate, colorate, fresh dar niște porții extrem de mici… Îmi era destul de foame, îmi zic în gând “ok, colegii mei nu trebuie să vadă, nimeni nu se atinge de mâncarea mea și mai ales de desert”.
Tacticos îmi înșir caserolele pe masă și îmi scot tacâmurile într-o încercare de a-mi prelungi agonia ca finalul să fie cât mai exploziv.
Și încep cu felul 1. O cremă de broccoli pe numele ei “crema vegan de broccoli” care conține tot felul de ingrediente dubioase gen caju, nucă sau apă filtrată alcalinizată. Iau prima lingură… simțeam cum câteva perechi de ochi ai colegilor mei îmi inspectau caserola dar și reacțiile. Iau a doua lingură, de data asta încerc și pâinea făcută tot de același restaurant. Îmi zic… “băi e bun, nu se poate”. Iau a treia lingură din cremă, de data asta m-am convins. E bună!
Continui apoi cu felul principal care era un pateu de susan și o salată de morcovi. Pateul era pus într-un recipient în care se pun sosurile de la pizza, ceva mic oricum. Salata, deși nu sunt fan pătrunjel, gustoasă și totuși suficientă. Pateul și el gustos și realizez iarăși cât sunt de bune pâinicile cu semințe. Ingredientele sună cam așa: morcovi, susan alb, susan negru, stafide, pătrunjel, ceapă, lămâie, ceva ulei și ceva mirodenii.
Desertul… O budincă de ciocolată cu fructe pe deasupra. Gust cu emoții. Prima impresie… revigorant, fresh, dulce, bun. Aici nu aveam dubii că n-ar fi bun. Parcă simt niște cremă de roșcovă în consistența budincii și mai citesc pe site: avocado, caju, curmale, miere bio, fructe de padure, mirodenii și iarăși apa filtrată alcalinizată.
Concluzia
Acum e ora 21:00. Masa despre care vorbesc, am luat-o pe la 14:00 și nu îmi este foame. Așadar vă recomand cu căldură să încercați măcar o dată pe săptămână cantineverte.ro. Mâncarea este puțină dar sățioasă, scumpă dar bună și incredibil de gustoasă. În această ecuație, doar site-ul lor este greoi.
salată de morcovi
pateu de susan
pâinică
budincă de ciocolată
P.S. cantineverte.ro ce-i cu smiley face-ul ăla trist din pateul meu?