Mi-a luat foc laptopul, la propriu! Era Dell

Desigur, prima întrebare care vă stă pe buze, este: “Cuuuum?” Ei bine nu știu exact, dar hai să o luăm de la început.

Ieri, înainte să ies în oraș, am avut de trimis un email. Am deschis laptopul, am scris emailul, apoi am observat că nu mai are baterie. Am zis să-l bag la încărcat, numai bine, pe când mă întorc am bateria full. Zis și făcut. I-am dat frumos shut down, am așteptat să se stingă de tot, după care am băgat mufa de alimentare. Am așteptat iarăși vreo două secunde să văd dacă mi se aprinde ledul care indică încărcarea și s-a aprins.

Totul în regulă, laptop stins lăsat la încărcat și când spun stins, spun stins cu shut down, nu în sleep mode. De menționat și faptul că de obicei nu închid nici slideul, am văzut clar și auzit când s-a stins și spun toate astea prin prisma unui om tehnic. Nu era nimic suspect, iar în ceea ce privește firma, aveam încredere că Dell înseamnă totuși calitate și ceva protecții în caz de…

Am ieșit liniștit, mi-am făcut treaba care a durat maxim 2 ore. Mă întorc, deschid ușa, haos!!! Laptopul meu ardea la propriu. Flacăra era la nivelul tastelor, cu funingine înspre vârf ridicandu-se cam pe la jumatatea ecranului. Fug repede la bucătărie să iau ceva să acopăr, dar între timp aud un sunet puternic, mă întorc, explodase bateria care timp de vreo câteva secunde a scuipat un fel de dârdă de foc foarte strâlucitoare.

Ooookk, după ce s-a oprit din scuipat, ținănd tacticos un castron ca protecție să nu mai bubuie încă o dată bateria, am suflat către taste ca să se stingă flacăra care-mi umplea casa de funingine. S-a stins, l-am scos din priză, am mai așteptat câteva secunde, stând mai departe, apoi m-am apropiat încet cu castronul în față, l-am ridicat și l-am dus pe geam.

Vreo două celulele din bateriei erau roșii parcă se topeau. Am stat puțin la geam, am văzut că s-a potolit, bătea și vântul și m-am întors la măsuța pe care era laptopul. Ce credeți? Măsuța avea o gaură, poziționată unde fusese bateria laptopului, unde se vedea clar că cel puțin jumătate din grosimea blatului a ars mocnit, era un jar roșiatic. Am luat apă, am turnat acolo și m-am apucat de curățenie si aruncat ce chestii arse. Flacara a ars inclusiv niște pagini dintr-o carte aflată în apropiere…

Să reținem totuși că laptopul nu era relicvă, nu era stricat, nu a fost desfăcut iar incarcatorul și bateria erau originale, Dell. Era și parțial, mai e, un Dell Studio 1535 :)

Morala? Păi poate să fie laptopul laptopurilor și Dell-ul Dell-urilor, nu-l lăsați nesupravegheat în priză chiar dacă este stins. Si, daca se poate sa va instalati alarma de fum și să vă cumpărați un extinctor…

Cât despre date, trăiască serviciile de cloud :).

Update 1 septembrie 2013: După această poveste Dell mi-a făcut o surpriză și am primit un laptop nou nouț. Un Dell XPS 15 cu i7 și SSD de 512, o să revin cu mai multe detalii într-un alt post.

Abonează-te la viitoarele articole pe facebook/zablog.ro sau email:

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter