Aerul de la metrou, cancerigen…

Mii de locuitori ai Bucureștiului circula zilnic cu metroul. Mulți nu știu, iar eu astăzi am aflat că aerul respirat în aceste mijloace de transport din capitală modifică ADN-ul uman, adică grăbește pașii spre cancer/moarte.

metrou Bucuresti

Prin frecarea roților de șine, se formează un soi de noxe cu o încărcătură gravă de fier. Aceste noxe depășesc de 8 ori limita admisă, iar șansele ca noi să facem cancer sunt de 8 ori mai mari în comparație cu orice alt metrou dintr-o țară, să-i spunem, mai civilizată/organizată. De ce? Pentru că, deși plătim lunar abonamente de 50ron, ei, căpățânoșii de la Metrorex, nu alocă sumele necesare pentru a schimba gurile de aerisire, pentru a monta niște filtre care să oprească aceste particule atât de nocive.

Din păcate, nu este o teorie a conspirației nici faptul că aerul de la suprafață, împânzit de zeci, sute de mașini și țevi de eșapament, este mult mai sănătos decât cel de deasupra șinelor de la metrou și nici faptul că anual 15 angajați Metrorex mor înainte de pensie.

Opiniile sunt ale mele, iar datele exacte se bazează pe studiul cercetătoarei Hanna Karlsson din cadrul institutului suedez Karolinska.

Vă las pe voi să trageți concluziile…

Abonează-te la viitoarele articole pe facebook/zablog.ro sau email:

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter