Care este diferența între Giuliano Stroe și campania “Țară, țară vrem campioane”?

Zilele trecute am văzut prin media diverse filmulețe cu foste campioane din lotul național de gimnastică. Filmulețele care fac parte din campania “Țară, țară vrem campioane”, încearcă să transmită un mesaj către părinții copiilor între 5 și 8 ani. Mesajul nu cred că are nevoie de vreo explicație, însă pentru cei care nu știu despre ce este vorba, părinților li se cere să-și prezinte copii la preselecții, bineînțeles cei care își doresc asta.

Nu despre campanie este vorba aici, ci despre faptul că urmărind filmulețele mi-am adus aminte de scandalul cu Giuliano Stroe din 2013. Să-mi spună și mie cineva care este diferența dintre cele două situații, care este diferența dintre antrenamentele lui Giuliano și antrenamentele micilor gimnaste?

Din punctul meu de vedere diferența nu este prea mare. Și atunci vin cu încă o întrebare, de ce în cazul lui Giuliano au făcut dita-i tămbălăul pe motiv că acei părinți nu sunt demni de a educa minorul…? Iar când vorbim despre lotul national de gimnastică este totul ok…

Da, înțeleg faptul că fiind vorba despre gimnastică, avem de a face cu niște specialiști și că totul este organizat, dar cine suntem noi să decidem soarta copiilor încă de la 5 ani? Cred că toată lumea e conștientă de faptul că un sportiv de performanță își dedică toată copilăria acelui sport, de ce să-i îndrumăm astfel? Că asta vor ei? Eu când eram mic doream să mă fac aviator, acum sunt web developer :)

Probabil că adevărul e undeva pe la mijloc însă între Giuliano Stroe și campania “Țară, țară vrem campioane” nu e mare diferență.

Abonează-te la viitoarele articole pe facebook/zablog.ro sau email:

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *